Opskrifter

BURGERBOLLER
5-6 afhængig af hvor sulten man er... personer
Det skal du bruge:

1 dl kogt vand
2 dl mælk
25 g gær
4 spsk olie
½ spsk sukker
2 tsk salt
1 æg
100 g durum hvedemel
ca. 500 g hvedemel

2 spsk sesamfrø

Sådan gør du:
Kom vand og mælk i en skål. Tilsæt gær, olie, sukker, salt og æg og pisk rundt.
Rør nu melet i lidt efter lidt, til dejen er god og smidig, der ikke klistrer.
Dæk skålen med film eller viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, pres luften ud af den og del dejen i 12 dele. Form dejen til boller og læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Pres dem flade og drys med hhv sesam og lidt durumhvedemel.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Bages ca. 18 minutter ved 200 grader.


KETCHUP
personer
Det skal du bruge:
500 g tomater
1 æble
1 lille løg
1 fed presset hvidløg
1 spsk revet frisk ingefær
1 tsk sennepspulver
½ dl lagereddike
½ dl sukker
salt

Sådan gør du:
Tomater, løg og æble skæres i små tern. Alle ingredienserne kommes i en tykbundet gryde - lad simre i ca. ½ time.
Afkøl og blend til den ønskede konsistens.
Kom på flaske og sæt i køleskab.

Velbekommen
🙂
 
KOKOS-MUFFINS
Ca. 18 stk. personer
Det skal du bruge:
2 ÆG
2 DL SUKKER
2 TSK VANILLESUKKER
125 G SMELTET SMØR EL. 1 DL OLIE
3/4 DL MEL
4 DL KOKOSMEL
50 G HAKKEDE NØDDER
100 G HAKKET CHOKOLADE

Sådan gør du:
Sukker og æg piskes sammen, herefter tilsættes resten af ingredienserne og dejen hældes i muffin-forme (der bliver til ca. 15-18 stykker).

BAGES CA. 10-13 MINUTTER VED 180 GR.

OG SÅ SKAL DE BARE SKOVLES NED - MAN KAN BARE IKKE LADE VÆRE


 
ANDEMAD A LA LØVIG
3 personer
Det skal du bruge:
En af Løvig's:

3 andebryster
1 1/2 dl. kikkoman
lidt fra peberkværnen
2 store spsk.honning
100 gr. grofthakkede mandler
100 gr. rosiner
5 dl. piskefløde - ikke madlavningsfløde eller andet efterligningshalløj - så hellere lave en anden ret.


Tilbehør:
Ris eller små gode kartofler
Broccoli eller en god rødkålssalat.

Sådan gør du:
Om morgenen:
Skindet på brysterne ridses og de ligges i en frysepose, og der hældes Kikkoman ved samt lidt frisk peber.

Aften:
Honningen smeltes ved jævn varme på panden til det er gyldent - brysterne lægges med skindsiden nedad
- steges til de er pænt brunede - vendes og kikkoman lagen, mandler og rosiner hældes på panden. Når bysterne har fået nok tages de af panden og står trækker 10 min. I mellemtiden hældes fløden på panden og den koges lige op så den tykner.

Ja, så er der bare tilbage at sige velbekomme.

😀